Elin Bang

Elin Bang

Jeg heter Elin Joakimsen Bang og lever et liv med jobb og familie – og er kundaliniyoga-instruktør. Etter å ha praktisert ulike former av yoga i over 12 år, fant jeg veien til Kundaliniyoga, og dette ble yogaen for meg.

Å ha et verktøy som Kundaliniyoga for å beholde balansen i livet er uvurderlig for meg, og jeg ønsker jeg å dele dette verktøyet med flere. For meg er det viktig å presisere at yoga er for alle.

Yogautdanning:

  • Kundaliniyoga lærer utdanning – level1 – KRI sertifisert ifølge IKYTA’s retningslinjer (200hRYT).
  • Grunnkurs i Gongspilling.
  • Utdanning kundaliniyoga(60 h) – Mastering the Addictive Personality

Program

Praksis:

Kundalini Yoga

I vår moderne tid lever mange av oss mennesker under innflytelse av å alltid være mentalt «på». Gjennom en nesten konstant strøm av informasjon fra skjermer og ørepropper, og et stadig mer «effektivt» liv, stresser vi kroppen og hjernen vår. Men kroppen og sinnet vårt er ikke nødvendigvis innrettet til å tåle dette over lang tid.

Nervesystem og hormonsystem blir påvirket og resultatet er gjerne stram muskulatur, fordøyelsesproblemer, indre uro, søvnproblemer, problemer med hormonbalansen, immunforsvaret osv. Men hvordan hente seg inn igjen? Hvordan roe ned systemet?

Vi skal gjennom kundaliniyoga-teknologien – ved bruk av pust, øvelser, lyd og meditasjon – forsøke å påvirke nervesystemet og hormonsystemet vårt til å komme i mer balanse.

Kundaliniyoga som undervist av Yogi Bhajan er basert på en eldgammel teknologi. Det er sagt at kundaliniyoga er yogaen for tilstedeværelse og for hverdagslivet.

Dette er en dynamisk og terapeutisk form av yoga. Den er helhetlig og tar sikte på å forene sinn, kropp og sjel. Bruk av pust, vibrasjoner og egen stemme er viktige elementer i timen. Timen vil foregå mye på yogamatta i sittende og/eller liggende stilling. Øynene er gjerne lukket. Øvelsene kan være utfordrende, men også helt rolige. Det legges stor vekt på meditasjonen og i kundaliniyoga består de ofte av puste-meditasjon og/eller mantrasang-meditasjon.

Det fokuseres mindre på perfeksjonisme av positurer og du behøver ikke være spesielt myk eller veltrent for å kunne delta, – men du vil nok oppleve å bli mykere og sterkere. Din opplevelse av stillingene er vektlagt, og effekten er en mer fleksibel ryggrad, mer energi, en sterkere kropp og et sterkere nervesystem mm.

Søndag 17 juni: 12.30 – 14.00
Yogakollektivet, Storgata 32