Reise og transport

Kommer du med tog, fly eller båt?

Det er mange reiseruter å velge mellom, og avstandene i Bodø er som regel ikke mer enn ti minutter unna – enten du spaserer til fots fra flyplassen, eller ankommer togstasjon eller hurtigbåtkaia nede i sentrum.

OBS: Nord-Norge er et svært populært reisemål, derfor kan det på samme måte som at det er lurt å være tidlig ute med å bestille hotellrom, også være lurt å bestille reise til Bodø i god tid – for å sikre deg plass og billige billetter.

Reiseplanlegger

Her finner du reiseplanleggeren til Nordland, 117nordland.no. Denne har også en reise- app for androide og iphone, som kan være kjekk å benytte under festivalen.

Fly

Flyplassen i Bodø ligger så og si midt i byen. Det er en relativt kort gåtur til sentrum på ca. 10. minutter. For rutetider og annen relevant informasjon, besøk Avinor og på Bodø lufthavn. Se lenger ned for oversikt over drosjebestilling og flybuss. Se også Avinors eget forslag på buss og taxi fra lufthavnen.

Bestill billetter innenlands via SAS, Widerøe og Norwegian.

Det finnes også reiseplanleggere du kan benytte deg av, for å finne flyreise eks: momondo.no, supersaver.no, skyscanner.no, expedia.no, finn.no, flybilligst.com ..osv

 

Tog

Bodø er endestasjonen på Nordlandsbanen og har flere avganger om dagen til blant annet Fauske, Rognan, Mo i Rana, Mosjøen og Trondheim. For mer informasjon besøk NSB.

 

Bil

Hvis du kommer sørfra kan Bodø nås enten ved å kjøre E6 og RV 80 eller Fylkesvei 17 – Kystriksveien. Har du har god tid og ønsker å kjøre en alternativ rute kan du kjøre av E6 ved Rognan og kjøre RV 812 – Kulturveien over Misvær.

 

Hurtigruten

Hurtigruten besøker Bodø to ganger i løpet av et døgn. På nordgående ankommer den klokken 12.30 og drar videre nordover klokken 15.00. På sørgående kommer den klokken 02.00 og drar videre sørover klokken 04.00. For mer informasjon besøk Hurtigruten.

 

Hurtigbåt og ferge

Med hurtigbåter og ferger kan du lett reise til og fra blant annet Helgeland, Værøy, Røst, Lofoten, Væran og Meløy fra Bodø. Ruteopplysning finner du hos Torghatten Nord AS.

 

Buss

Fra Bodø kan du nå flere steder i Nordland og Nord-Norge med buss. Lokale og regionale bussruter finner du hos 177 Nordland.

 

Taxi i Bodø

Telefonnummer til taxi i Bodø er 07550.